Nyheter

22/6, 2014

Stuga till barnen

Sommaren är barnens årstid, och en tid när det vanligtvis inte är några större problem med att aktivera dem. "Barna fulla med sommar, och bena blir fulla med spring", som Astrid Lindgren en gång diktade. Även om det klagas över att barn sitter för mycket vid datorer och surfplattor nuförtiden, så finns det fortfarande mycket sanning i de orden. Men aktivering handlar inte bara om "spring i bena" utan om en massa olika saker. Därför kan en (lek)stuga vara på sin plats ute på sommarstället, en liten stuga som är barnens egen, där de kan ha sina saker och göra (nästan) vad de vill. En lek- eller hobbystuga, helt enkelt, som till nöds också kan användas till gäststuga, om det skulle behövas.
Det är också något som inte behöver kosta så mycket. En enkel lekstuga kostar bara ett några tusenlappar, men är lite väl begränsad och något som barnen riskerar att växa ur relativt snabbt. Att skaffa en "riktig" stuga är lite dyrare, men är å andra sidan flexiblare och kan användas till fler saker. Ett annat alternativ är faktiskt att använda garaget som stuga! Vinterbonar man det bara så går det utmärkt att inreda både snyggt och funktionellt. Exempelvis lovangersbygg.se erbjuder stugor och garage i modulkonstruktion, där man enkelt kan anpassa utseende och storlek till det man vill ha. De gör det också enkelt att ansöka om bygglov för precis den stuga eller det garage som just du vill ha, något som annars kan vara lite krångligt. Även om det kanske kostar en del, så är det något som barn kommer att uppskatta under en lång tid, kanske speciellt då de blivit tonåringar och behöver något som känns som det är deras eget, som de själva bestämmer över.

27/9, 2013

Nya sköna soffor till föräldrahörnan

Om det är något som alla föräldrar säkert vet så är det att ens barn har betydligt mycket mer energi än vad ni har. Det är ganska häftigt egentligen, att en så liten människa som kanske bara ätit ett äpple under hela dagen, orkar att springa, hoppa och skutta så mycket som det gör. Det är en gåta, och som föräldrar så är det inte ofta eller länge man orkar att hänga med i samma tempo. Barn är på många sätt helt fantastiska och har beundransvärda kvalitéer.

Här i Trebekohallen tänker vi med andra ord inte enbart på våra unga besökare, utan också på er som föräldrar. Vi vet mycket väl om hur tröttkörd man kan bli av en hel dag av aktiviteter med sina barn och har därför skapat föräldrahörnan, där man som mamma eller pappa kan gå och sätta sig en stund för att hämta andan och samtidigt få lite välförtjänt vila. Föräldrahörnan är lugnt inrett, där du har möjlighet att få köpa dig kaffe, vatten, dricka och en mängd olika tilltugg som gör att du kan få tillbaka den där energin som just förverkades i leken. Sofforna som ni kommer att kunna sitta i har vi köpt från Trademax, som varierar både i hårdhet och storlek för att bäst kunna lämpa sig för det som ni tycker är mest bekvämt. Det betyder då att vi tar noga hänsyn till er som föräldrar också här i Trebekohallen, och bara det är en anledning nog till att besöka oss minst en gång i alla fall!

15/8, 2013

Barnens dag

Vi älskar våra unga besökare och för att man som barn ska få ut så mycket av sin energi och barndom som möjligt så behöver man också har saker som stimulerar en, samtidigt som man faktiskt lär sig något. Det är tyvärr så idag att många barn i Sverige lever i mindre bra förhållanden där familjen har svårt med det ekonomiska och det i sin tur gör att man som familj kanske inte kan aktivera sina barn på det sättet man vill. Vi vill vara en plats för alla barn, oavsett vilka förhållanden de kommer ifrån och kommer därför att anordna barnens dag nu i helgen! Det innebär att det för alla barn är gratis inträde! Det betyder att ni kan ta med er alla era barn hit och låta de leka sig riktigt trötta helt utan att det behöver kosta något! Det är något som kommer vara ett återkommande inslag här i Trebekohallen, eftersom att vi tycker det är väldigt viktigt att ta hand om sina barn och framför allt, att man ha kul tillsammans med sina barn! Det kommer ingå allt möjligt. Vi kommer att ha mängder av saker som sker i lokalerna, allt från ansiktsmålning till ponnyridning utanför där alla barn också kommer att bjudas på korv och hamburgare. Så tveka inte, kom hit till oss nu i helgen så ska vi se till att ni och era barn kommer att få en upplevelse ni sent kommer att glömma! Vi slår upp portarna klockan 10 och håller på ända fram till 20.00. Välkomna!

10/7, 2013

Djungelhörnan

Vi kan nu med stolthet presentera vårt nya tillskott till vårt utbud här i Trebekohallen! Efter månader av konstruerande kan vi tillslut låta våra älskade unga besökare få upptäcka Djungelhörnan! Anledningen till att det blev ett djungeltema är, som många av er som besöker oss ofta vet, på grund av er och era barn. Vi samlade nämligen in önskemål, funderingar och intressen från er och kom då fram till att det var den bästa lösningen som passade för de flesta. Nu när det äntligen står klart ser vi verkligen fram emot att se föräldrar och barn tillsammans upptäcka djungels alla häftiga föremål och djur! Djungelhörnan kommer att ha två olika teman, det ena kommer att vara vatten, medan det andra koncentrerar sig mer kring den häftiga, täta djungeln. Vattendelen kommer ge barn tillfället att bada och utforska de olika tropiska fiskarna som vi har här. Ni behöver inte vara oroliga, de är inte riktiga på något sätt, men det är häftigt för vem som helst att försöka fånga dem samtidigt som man badar. Dessutom finns det många olika sätt att ta sig ner i detta vattenland, genom antingen lianer, rutschbanor eller bara hoppa från någon av de många stenarna. I djungeldelen kommer du att med ditt barn få upptäcka och utforska alla djungels hemligheter och vad som kan tänkas dölja sig när du kommer till slutet av den gyllene stigen som ni måste hitta och följa genom den täta djungeln. Här kommer ni stöta på djur och andra saker som kommer att hjälpa er framåt på er resa. Hoppas att ni kommer att ha roligt i vår nya Djungelhörna!

4/6, 2013

Sommarstängt

Rubriken kanske inte låter som den mest positiva men det är tyvärr så att vi nu under sommaren måste hålla sommarstängt. Det är av lite olika anledningar, som vi kommer att redogöra för nedan, och det kommer att innebära att vi här på Trebekohallen kommer att hålla stängt i två veckor. Vi är såklart ledsna för att vi är tvungna att göra detta men ni ska se att det kommer att innebära flera olika positiva överraskningar! Dels är det så att sommaren är tidpunkten på året som vår verksamhet går på lågvarv, då människor naturligtvis hellre väljer att vara utomhus i större utsträckning och familjer åker iväg på semestrar. Det gör att vi märker ett betydligt tapp i antalet besökare, speciellt när vi har en så vacker sommar som det verkar bli. Det är också så att vår utrustning och olika klätterbanor och studsmattor och allt det där behöver gås igenom och städas grundligt, lagas samt uppdateras. Det är viktigt för oss att hålla våra lokaler och utrustning i absolut toppklass för att barn ska kunna känna sig trygga i sin lek och inte skada sig eller bli sjuka när de gör det. Det är alltså en ytterligare anledning till att dessa två veckor blir stängda, och rent besöksmässigt är det mest logiskt för oss att göra detta arbete under sommaren. Dessutom kan vi lova er att vi kommer att införa någonting helt nytt här i våra lokaler, så håll utkik och vänta så ska ni få se att det kommer att bli ett riktigt party när vi öppnar igen!

25/5, 2013

Aktivera ditt barn

Kroppar är utformade efter att man ska röra på sig och det är därför bland det mest naturliga som man kan göra som människa. Leder, muskler och senor är alla byggda efter att människan ska kunna vara en varelse som har rörelse som något helt naturligt, och därför behöver man då underhålla de delarna av kroppen för att den är gjord för det, annars kan det få konsekvenser. Idag är vi ett betydligt mer stillasittande folk, och rapporter berättar att våra barn blir allt tyngre. Ett stillasittande liv är precis det som är det motsatta mot vad vi egentligen ska göra. För att våra kroppar ska må bra så måste de användas med det syftet som de ska användas, genom rörelse i olika former. Det minskar sjukdomsrisker, ökar styrka och motståndskraft och ger människor självförtroende. Ett barn ska röra på sig minst en timme om dagen. Det absolut bästa du kan göra som förälder är att aktivera dig tillsammans med ditt barn. De imiterar nämligen de vi gör och på så sätt kommer det att bli en naturlig sak att syssla med, för er båda. Ytterligare en sak att tänka på med aktivering är att det nödvändigtvis inte behöver vara endast fysisk rörelse, även om det är viktigt. Det kan också handla om att måla, läsa eller lägga pussel, då man aktiverar sin hjärna och får träna den, vilket är precis lika viktigt som fysisk rörelse för barnen och deras utveckling. Så ta dig tid till båda delar och du kommer snabbt märka att du har ett piggt och kreativt barn!